Умови та термін зберігання Macarons
Після приготування і наповнення макаронс не можна подавати і їсти відразу, вони ще занадто сухі - їм потрібно провести в холодильнику від 24 до 48 годин при постійній вологості, щоб смак і консистенція стали такими, які повинні бути.
Подають макаронс заздалегідь, давши їм «зігрітися» при кімнатній температурі, для цього їх потрібно дістати з холодильника за 15-20 хвилин до вживання.
Зберігати макаронс можна 5 днів в холодильнику в герметичній упаковці, але краще, звичайно ж, не зберігати макаронс, а з'їсти їх відразу, не забувши поділитися з дорогими й коханими людьми!
Термін придатності, умови зберігання
У герметично закритій упаковці при відносній вологості повітря 30-40%, t -18-22 ° С (морозильна камера) - 6 місяців;
Після дефростації (розморожування): при t від 0 до + 5 ° С і відносній вологості повітря 40-60% (холодильна камера, кондитерська вітрина) - 5 діб;
Перед вживанням рекомендується витримати 15-20 хвилин при кімнатній температурі (+ 20- + 25 ° С). Термін зберігання при температурі + 20 + 25 ° С - не більше 4 годин.
Умови дефростації (розморожування)
Для дефростації необхідно перекласти макаронс, не відкриваючи упаковку, в холодильну камеру (0 + 5 ° С) хв. на 2 години. Тільки після цього можна відкрити герметичну упаковку, або зняти захисну плівку і залишити в холодильній камері, або перекласти макаронс у кондитерську вітрину. Після розморожування повторне заморожування не рекомендується.